logo
Выбрать период
Поиск на карте
Меню

Ryoji Ikeda x Eesti Filharmoonia Kammerkoor / Ryoji Ikeda x Estonian Philharmonic Chamber Choir

Сб 02.11.2024 20:00
Eesti Rahva Muuseum, Tartu
Laupäeval, 2. novembril kõlab Tartu 2024 raames Eesti Rahva Muuseumis hinnatud Jaapani visuaalkunstniku ja helilooja Ryoji Ikeda ning Eesti Filharmoonia Kammerkoori ühise heliteose maailma esiettekanne.
 
Ryoji Ikeda on kunstimaailmas tuntuks saanud oma mastaapsete, sageli teadusandmetel põhinevate ruumiinstallatsioonide ja audiovisuaalsete performance’ite poolest. Ikeda üks tähelepanuväärne eripära on võime ühendada kunst ja teadus viisil, mis on detailitäpne, kuid samas ka audiovisuaalselt kaasahaarav.
 
Varem on Ikeda käinud Eestis ühel korral – 2015.–2016. aastal sai Kumu kunstimuuseumis näha tema isikunäitust „supersümmeetria”, mille eest pärjati kunstnik 2014. aastal ka Collide@CERN Prix Ars Electronica auhinnaga.
 
2024. aastal naaseb Ikeda Eestisse võimsamalt kui kunagi varem ning tema looming on inspiratsiooni saanud Eesti kultuurist ja teadusest. Lisaks isikunäitusele, mille raames on kunstnik loonud spetsiaalselt Eesti Rahva Muuseumi ruumidesse kaks unikaalset kunstiteost, toimub 2. novembril Ikeda uue koorimuusika teose maailma esiettekanne. Teos on valminud koos Eesti Filharmoonia Kammerkoori ja peadirigent Tõnu Kaljustega.
 
Enda karjääri jooksul peamiselt elektroonilise muusikaga tegelenud Ikedale on see esimene kord luua teos inimhäälele. Teost esitatakse vaid üks kord Euroopa kultuuripealinnas Tartus.
 
Eesti Filharmoonia Kammerkoor on kujunenud üheks tuntumaks Eesti muusikakollektiiviks maailmas. Koori repertuaar ulatub barokkmuusikast nüüdisteosteni, olles avatud innovaatilistele muusikasündmustele. Aastakümneid on tegutsetud rahvusvahelises muusikaelus koos mainekate dirigentide ja orkestritega, esinemispaikadeks Viini Kontserdimaja, Sydney Ooperimaja, Londoni Kuninglik Albert Hall, New Yorgi Carnegie Hall jpt.
 
Jätkuvat kõrgtaset näitavad koori salvestised, mida on 16 korral Grammyle esitatud ning kahel korral hinnatuima plaadiauhinna võitnud. 2020. aastal valis BBC muusikaajakiri Classical Music Eesti Filharmoonia Kammerkoori kümne parima koori hulka maailmas.

Kontsert kestab 50 minutit.
Kontserdi piletiga saab Ikeda isikunäitust külastada 2. novembril terve päeva ulatuses tasuta.

Ligipääsetavus

ERMi parklates on tähistatud parkimiskohad erivajadustega külastajale. ERMi ruumides ja erinevate korruste vahel on võimalik liikuda ratastooliga. ERMis on olemas tasuta kasutamiseks kaks ratastooli ja kaks rulaatorit. Võimalusel palume nende kasutamise soovist eelnevalt teada anda telefonil 736 3050. Tualetid (sh invatualett) asuvad fuajees, eelisjärjekord on WC-kaardi omanikele. ERMi hoone ja teekondade kirjeldused teksti- ja audiofailina leiab SIIT.

Kontserdil on saalis määramata istekohad (seljatugedega toolid).
Ratastoolikohtadele juhatavad saaliteenindajad.
Kontserdi heli on võimendatud.

Kui vajad kontserdi külastamiseks saatja abi, siis võta julgelt ühendust. Soovist palume ette teatada vähemalt 5 tööpäeva varem telefonil +372 5667 2037 või lee.saarsen@tartu2024.ee.

Kuidas tulla?

Soovitame tulla jalgsi, ratta või ühistranspordiga.

Tartu 2024 suurtoetaja Lux Express sõidutab külalisi kultuuripealinna mugavalt nii Eesti kui ka piiritagustest suurematest keskustest ning ka otse Tallinna ja Riia lennujaamade bussiterminalidest. Osta pilet ette ära, et saaksime planeerida vajadusel lisaväljumisi olemasolevatele liinidele, et kõik inimesed jõuaksid õigel ajal Tartu 2024 sündmustele! Osta pilet: luxexpress.eu

Eesti-sisesed bussipiletid tpilet.ee ja rongipiletid elron.ee

 

Vahemaad Eesti Rahva Muuseumist (ERMist)

Tartu bussijaam 2 800 m
Tartu raudteejaam 3 800 m

Tartu linna jalgrattalaenutuse punkt asub Muuseumi tee ääres, ERMist otse üle tee. Jalgrattahoidjad asuvad A-parkla muuseumi-poolses osas. Tartu linnas rendirataste kohta leiad rohkem infot siit.

Lähimad bussipeatused ERMile:

ERM (liin 7)
Jänese (liinid 8, 9, 21, 25, 735)
Orava (liinid 8, 9, 25)

Tartu linnaliini graafikud: peatus.ee

Autoga tulles jaga sõitu pere või sõpradega.
ERMis asuvad inva-parkimiskohad A-parklas.
Kehtiv puudega inimese sõiduki parkimiskaart tagab tasuta parkimise Tartu linna tasulises parkimispiirkonnas. Eraparklates tuleb järgida parklakorda.

Kontsert kuulub Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 põhiprogrammi.

Euroopa kultuuripealinna tegemisi toetavad A. Le Coq, Delfi Meedia, Topauto ja Lux Express.

Сайт мероприятия: http://www.tartu2024.ee

Показать большеПоказать меньше
Мероприятие Дата / Время Место проведения Цена  
Ryoji Ikeda x Eesti Filharmoonia Kammerkoor / Ryoji Ikeda x Estonian Philharmonic Chamber Choir Сб 02.11.2024 20:00 Eesti Rahva Muuseum, Tartu 23.60 - 46.60
Мероприятие Ryoji Ikeda x Eesti Filharmoonia Kammerkoor / Ryoji Ikeda x Estonian Philharmonic Chamber Choir
Дата / Время Сб 02.11.2024 20:00
Место проведения Eesti Rahva Muuseum, Tartu
Цена 23.60 - 46.60
Информация о ценах
  • Täispilet 45 €
  • Ratastoolikoht 22 €
  • Puudega inimese pilet 22 €
  • Saatja pilet 22 €
 
Sooduspilet kehtib koos puudega isiku kaardiga. Saatja pilet on mõeldud puudega inimese ja ratastoolis külalise abistajale, kes toetab tema sündmusel osalemist. Saatja pilet kehtib saabudes koos ratastoolis või puudega inimesega.
 
Ratastoolikohad on märgistatud saalipõrandal. Koha leidmisel abistab saaliteenindaja. Saatja saab istuda ratastoolis külalise kõrval.
 
Kui vajad abi pileti ostmisel, siis võta ühendust Piletileviga info@piletilevi.ee  või tööpäevadel 09.00-17.00 telefonil +372 6 248 032.
Место проведения
Eesti Rahva Muuseum, Tartu
Muuseumi tee 2 Tartu Lõuna-Eesti Эстония
Организатор
Tartu 2024 SA
Raekoja plats 6 Tartu 51003 Tartumaa
tartu2024@tartu2024.ee
Рег. №: 90014885
Мероприятие Ryoji Ikeda x Eesti Filharmoonia Kammerkoor / Ryoji Ikeda x Estonian Philharmonic Chamber Choir
Дата / Время Сб 02.11.2024 20:00
Место проведения Eesti Rahva Muuseum, Tartu
Цена 23.60 - 46.60
По вашему запросу ничего не найдено
Загрузка...
Перезагрузить