logo
Выбрать период
Поиск на карте
Меню

UNDA Festival Avatseremoonia NELJAPÄEV kell 18.00-2.00

Чт 19.09.2024 18:00 - Пт 20.09.2024 02:00
Eesti Rahva Muuseum, Tartu

UNDA on festival Lõuna-Eestis, mis on pühendatud klubikultuurile, inimestevahelisele ühendusele ja tantsu jõule.

Muusika, arutelude, installatsioonide ja läbi öö avatud tantsupõrandate abil on unda eesmärk uurida inimeste kokkusaamise vajadust ning tõstatada olulisi küsimusi inimlikkuse, looduse, tantsu ja koosolemise kohta.

Sügisesel pööripäeval toimuv unda sümboliseerib valguse ja pimeduse ning liikumise ja paigalolemise tasakaalu ning tantsu ja kogukonna vahelist ühendust.

unda kuulub Euroopa Kultuuripealinna Tartu 2024 peaprogrammi.

INSTALLATSIOON

Neljapäevast pühapäevani

Näitus: „Kellele kuulub öö?“ Sel etnograafilisel näitusel käsitletakse öö kultuurilist tähtsust, inimeste ning öö ajaloolisi ja tänapäevaseid kokkupuutepunkte ning seda, kuidas eesti kultuur on pimeduses kohanenud ja lausa õitsele puhkenud.

Video: „Beans and Plantain“ („Oad ja jahubanaan“).

Yewande Adrininiani teos „Beans and Plantain“ on ühtaegu humoorikas ja reflektiivne mõtisklus, intiimne eneseavastamise uurimine. Teos esitleb värsket ajalookäsitlust ja ainulaadset geograafiat, rõhutades kunstniku kogemust maailmas, mis on mustanahaliseks olemise suhtes vaenulik.

Video: „Mirelight“ („Soovalgus“)

„Mirelight“ on Joey Bania ja Baly Gaudini looduslik allegooria, mis leiab aset Soomaa rahvuspargis. Eksperimentaalne lühifilm sulatab kokku loodusajaloo, ulme ja pärimuse, tuues esile illusoorsed piirid inimese ja loodusmaailma vahel.

Heliinstallatsioon: „Lummafooria”

Aivar Tõnso ebakõlarisüsteem kutsub esile ürgsed seisundid, kus loodusjõud loovad maagilise ülevuse. See pakub ootamatuid helielamusi – looduse tajutav mõju võtab inimese loodud ruumid üle.

MUUSIKA

Akimat | Arto | Big Leg | Blake Baxter | Bloody Mary | Call Super | Daura | Denzel | DJ Marcelle | DJ Shore Road | DJ Skurge |  Dseinius | Elijah | Ellen Vene | GLEO | Handmade |  ISAbella | klmn | Loann Lukyann | L1 | Mark Gill | Meelis Vili | Micaela Saraceno | Mic | Murrin | Nebukat | Nikolajev | no-a | object blue | Pavliuk | Rezzett | Röövel Ööbik | Scvmfvcks | Síofra | Sisi Savidge | Tania Just

KONVERENTS

Aivar Tõnso, Ann-Katriin Kelder, Anu Põldsam, Aoife McGuinness, Chika Ogumka aka Smol, Elijah, Elise Rohtmets, Jim Ashilevi, Kadri Lind, Karin Leivategija, Karl Käsnapuu, Kersten Kõrge, Kärt Kelder, Laura Caprino, Madli Teller, Marie Pullerits, Marju Raju, Mark Gill, Marcelle Van Hoof, Rauno Zubko, Roomet Jakapi, Saile Johanna Langsepp, Santi, Diana Alagić, Dimitri Hegemann, Emma Warren, Irvine Welsh, Yewande Adeniran.

Piletid:

Festivali täispilet: 145

Neljapäev: 35

Reede: 55

Laupäev: 55

 

Festivali õpilasepilet: 87

Neljapäev õpilasele: 24

Reede õpilasele: 38

Laupäev õpilasele: 38

Saa programmi kohta lähemalt teada siit: https://www.unda.ee/

 

Neljapäev, 19. september: avatseremoonia

Sümfooniaorkester: Eesti Riiklik Sümfooniaorkester esitab Kenn-Eerik Kannikese (HALL-i residendi) debüütalbumit „Computations“

Arutelu: legendaarne Berliini ööelu edendaja ja klubi Tresor asutaja Dimitri Hegemann arutleb teemal „Kuidas klubikultuur sotsiaalset struktuuri tugevdab“.

Avasta, kuidas ööelu kogukondade tugevdamisse panustab, loovust julgustab, linnaarengut kujundab ning palju enamat kui lihtsalt meelelahutust pakub.

Paneel: Eesti kultuuri ja klubikultuuri vaheliste seoste avastamine

Uurime seoseid ajalooliste runolaulude, rahvatantsude ning tänapäevaste klubikokkusaamiste vahel ning vaatleme, kuidas minevik jätkuvalt olevikku mõjutab.

Röövel Ööbik (LIVE): Noise-punk’i juurtest Eesti indie suurkujudeks

 

Reede, 20. september:

MUUSIKA

Tantsupõrandad: elektroonilise muusika piiride laiendamine žanriülese eksperimenteerimisega.

Raba: Nikolajev, Rezzett (LIVE), DJ Shore Road, object blue, Nebukat ja teised.

Equinox: DJ Marcelle, Call Super, Elijah, ISAbella, Denzel, Haigla Pidu ja teised.

 

ARUTELUD

Intervjuu: Irvine Welsh vestleb Jim Ashileviga

Kultusteose „Trainspotting“ autor Irvine Welsh uurib kultuuri ja tehnoloogia ühisosi, pannes rõhku sellele, kuidas industrialiseerimine, patriarhaalsed struktuurid ning eliit ühiskonda ja inimeseks olemist mõjutavad.

Ettekanne: liituge Elijah’ga mõtteainet pakkuval arutelul „Plaadikeerutamisest“, mis tõstatab küsimuse, kas maailmale on veel DJ-sid vaja.

Ruudukujuliste kollaste märkmepaberitega annab Elijah Instagramis innustust uutele talentidele, tõstatab teadlikkust vaimse tervise olulisusest ning julgustab innovatsiooni ülemaailmses muusikakogukonnas.

Paneel: Tantsupõranda rituaalid

Selle paneeli liikmed käsitlevad autentsete rituaalide kadumist tänapäeva ühiskonnas.

Süübi koos DJ Marcelle’i, Mark Gilli ja Denzeliga sellesse, kuidas tantsupõrandad võivad digitaalse eraldatuse ajastul luua olulisi kollektiivseid kogemusi.

 

Laupäev, 21. september

MUUSIKA

Maarja Nuut & Nicolas Stocker (LIVE)

Kontsert: GLEO

Gleo on Iiri kunstnike Ben Higginsi ja Cathal Berkeley Berliinis läbiviidav audiovisuaalne koostööprojekt. Duo on kuulsust kogunud kuulajaid sügavuti mõjutavate kompositsioonide loomisega – nende loomes kohtuvad ülitäpne helikujundus ja akustiline intuitsioon.

Laupäeval, 21. septembril toob Berliini legendaarne ööklubi Tresor Tartusse killukese Detroidi teknoajaloost. Tresor saabub Tartusse Euroopa Kultuuripealinna Tartu 2024 kutsel ning teeb koostööd festivaliga unda ja klubiga HALL. Selle tulemusel esinevad Tresori residendid, kohalikud talendid ja Detroidi elektroonilise muusika tähed ERM-is.

Tantsupõrand Tresor: Blake Baxter, DJ Skurge, Bloody Mary B2B Handmade, Micaxsan, Scvmfvcks (LIVE)

Tantsupõrand Equinox: Akimat, Big Leg, Daura, Jaan b2b Mic ja paljud teised.

ARUTELUD

Töötuba: Kuidas pidada ööklubi?

Tresor’s Academy of Subcultural Understandingu (Tresori Subkultuuride Mõistmise Akadeemia) liige Diana Alagić juhendab töötuba „Kuidas pidada ööklubi“, jagades kuulsa TRESORI sihtasutuse teadmisi kaasavate ja uuenduslike ööeluruumide loomise ning säilitamise kohta.

Paneel: Klubipindade odüsseia – ööeluruumide arendamise teadus ja sotsiaalne mõju. Paneelis osalejad Ann-Katriin Kelder, Kadri Lind ja Aivar Tõnso uurivad Tanel Müti modereerimisel seda, kuidas arhitektuur, linnastumine ja heli klubikeskkondi mõjutavad. Nad arutlevad kontserdipaikadeks ümberehitatud hoonete mõju üle tantsumuusikakultuurile ja kogukonnaidentiteedile.

Paneel: Reiviväsimus – kaasavate ruumide loomine noorte heaolu, kogukonnatunde ja kasvu jaoks. Selles paneelis arutatakse, kuidas ööeluruume saab arendada kaasavateks, tervendavateks ja jätkusuutlikeks keskkondadeks, mis rahuldavad erinevaid vajadusi. Sellest vestlevad Yewande Adeniran, Aoife McGuinness, Kersten Kõrge, Marju Raju ja Elise Rohtmets.

Paneel: Elu ja surma tants

Karl Käsnapuu juhib arutelu Roomet Jakapi, Anu Põldsami ja Saile Johanna Langsepaga elu, muusika ja surma sügavatest seostest erinevates kultuurides, religioonides ning traditsioonides.

Paneel: Tantsi koduni: Reis läbi tantsupõranda. Seda paneeli modereerib Kärt Kelder ning selles osalevad Emma Warren, Rauno Zubko ja Madli Teller, kes arutlevad tantsu rolli üle kogukonna ühendamises, kultuurilises eneseväljenduses ja isiklikus vabanemises.

Paneel: Üleilmne ööklubi – kuidas Aafrika, Aasia ja Ladina-Ameerika helid klubimuusika vallutasid. Paneelis osalevad Kaspar Viilupi modereerimisel Chika Ogumka (DJ Smol), SANTI ja Liisa Aan, arutledes, kuidas Aafrika, Aasia ja Ladina-Ameerika helid ülemaailmset klubimuusikat kujundanud on. Nad arutavad selliste žanrite nagu singeli, gqom’i ja kuduro populariseerumise ja mõju üle tänapäevasele klubikultuurile.

Töötuba: Jäädvusta oma kultuuri Emma Warreniga

Emma Warren annab sulle võimaluse kultuurilisi kogemusi dokumenteerida. Underground-muusikast kogukonnakunstini – igal stseenil on oma lugu. Õpi, kuidas neid lugusid jäädvustada, et neid tulevaste põlvede jaoks säilitada ja neile seeläbi mõistmist ja inspiratsiooni pakkuda.

 

PÜHAPÄEV

FANDANGO AFTERPARTY

Ära jää ilma Fandango afterparty’st vee peal, kus on ka saun!

 

Показать большеПоказать меньше
Мероприятие Дата / Время Место проведения Цена  
UNDA Festival Avatseremoonia NELJAPÄEV kell 18.00-2.00 Чт 19.09.2024 18:00 Eesti Rahva Muuseum, Tartu 24.00 - 35.00
Мероприятие UNDA Festival Avatseremoonia NELJAPÄEV kell 18.00-2.00
Дата / Время Чт 19.09.2024 18:00
Место проведения Eesti Rahva Muuseum, Tartu
Цена 24.00 - 35.00
Информация о ценах
Festivalipass tagab sissepääsu kogu kolme päeva täisprogrammile.
19.09 toimuvale avatseremooniale ja 20.09-22.09 toimuvale konverentsi- ja muusikaprogrammile Eesti Rahva Muuseumis. 
Pass laine - hind: 145 €.
Sooduspass õpilasele 87 €.
 
Päevapass tagab sissepääsu kogu päeva vältel toimuvale konverentsi- ja muusikaprogrammile.
20.09 kell 16.30 – 7.30 Päeva- ja ööpass hind 55 €.
21.09 kell 14.30 – 7.30 Päeva- ja ööpass hind 55 €.
Õpilase soodus päevapass 38 €
 
Päevapilet Friday või Saturday Talks 25 €
Õpilase sooduspilet Friday või Saturday Talks 17 €

Ööpilet Friday või Saturday Night Program 35 €
Õpilase sooduspilet Friday või Saturday Night Program 24 €
19.09 kell 18.00 – 2.00 Avatseremoonia pilet 35 €, õpilasele 24 €.
 
Vaata täpseid aegu: www.unda.ee
 
Место проведения
Eesti Rahva Muuseum, Tartu
Muuseumi tee 2 Tartu Lõuna-Eesti Эстония
Организатор
Creative Intervention OÜ
Viru tn 7 Tallinn 10140 Harjumaa
info@unda.ee
Рег. №: 12622416
Мероприятие UNDA Festival Avatseremoonia NELJAPÄEV kell 18.00-2.00
Дата / Время Чт 19.09.2024 18:00
Место проведения Eesti Rahva Muuseum, Tartu
Цена 24.00 - 35.00
Другие даты Тот же организатор То же место проведения
Купить билет UNDA Festival PASS, 19.-22.09 UNDA Festival PASS, 19.-22.09 - Eesti Rahva Muuseum, Tartu
Купить билет UNDA Festival REEDE kell 16.30-7.30 UNDA Festival REEDE kell 16.30-7.30 - Eesti Rahva Muuseum, Tartu
Купить билет UNDA Festival LAUPÄEV kell 14.30-7.30 UNDA Festival LAUPÄEV kell 14.30-7.30 - Eesti Rahva Muuseum, Tartu
Купить билет UNDA Festival PÜHAPÄEV / AFTERPARTY 22.09 UNDA Festival PÜHAPÄEV / AFTERPARTY 22.09 SULPS Baar, Tartu
По вашему запросу ничего не найдено
Загрузка...
Перезагрузить