logo
Valitse aikaväli
Etsi kartalta
Menu

XIII Pühalepa muusikafestival: Orel. Ulla Krigul ja Virgo Veldi

Su 4.8.2024 13:00
Pühalepa kirik, Hiiumaa
11.50 - 16.50
XIII Pühalepa muusikafestival
Laupäeval, 3. augustil kell 17 Kärdla kirikus: OREL

Ulla Krigul (orel)
Virgo Veldi (saksofon)

Kavas: Tüür, Grigorjeva, Piazzolla
 
Ulla Krigul on üks Eesti noorema põlvkonna silmapaistvamaid organiste. Ta on lõpetanud Tallinna muusikakeskkooli klaveri erialal, 2006. aastal Eesti muusika- ja teatriakadeemia magistrantuuri prof Andres Uibo oreliklassis. Olulised olid paar aastat Viini muusika ja kujutavate kunstide ülikoolis prof Martin Haselböcki oreliklassis. Ulla toob regulaarselt igal aastal välja üks-kaks uut soolokava. Olulisel kohal tema tegevuses on kammermuusika. Sageli reisib ta koos oma harmooniumiga mööda Eestit - see sai alguse koostööst ansambliga Jäääär. Sama pilliga on saanud teda näha ka koos Riho Sibula või Kädy Plaas-Kala ja Riivo Kallasmaaga. Ta on toonud kuulajateni Eesti noorema põlvkonna heliloojate uudisloomingut. Nii solisti kui hinnatud kammermuusikuna on Krigul esinenud Eestimaa kirikutes, osalenud enamikel tuntumatel kodumaistel festivalidel (Tallinna orelifestival, Tallinna Bachi festival, „Klaaspärlimäng“, Leigo järvemuusika, „Jazzkaar“), Ukrainas Lvivi rahvusvahelisel orelifestivalil, astunud üles Soomes, Lätis,  Austrias, Rootsis, Venemaal. Ta on toonud kuuljate ette oreli-elektroonika kava „Organica“, mis avardab oreli senist kõlapilti. 2019. aasta kevadel ilmus tema esimene CD Erkki-Sven Tüüri oreliloominguga.
 
Virgo Veldi on lõpetanud G. Otsa nimelise Tallinna Muusikakooli (1988, õp. Villu Veski, prof. Olavi Kasemaa) ja Tallinna Konservatooriumi (1993, prof. Kasemaa). Magistrikraadi omandas ta Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias (1997, prof. Kasemaa) ja Helsingi Sibeliuse Akadeemias (2004, prof. Pekka Savijoki).
Ta on töötanud saksofoniõpetajana G. Otsa nim Muusikakoolis ja Sibeliuse Gümnaasiumis Helsingis. Aastast 2001 on ta EMTA saksofonieriala õppejõud ning on juhendanud meistrikursuseid erinevates Euroopa riikides. Veldi on esinenud saksofonisolistina mitmete tuntud orkestritega, samuti osalenud Nyyd Ensemble’i projektides. Teda on kutsutud esinema erinevatele festivalidele ning ta on teinud koostööd selliste dirigentidega nagu Aleksander Rjabov, Tõnu Kaljuste, Risto Joost, Erki Pehk, Toomas Vavilov jt.
Mitmed Eesti heliloojad nagu Tõnu Kõrvits, Galin Grigorjeva, Toivo Tulev, Rene Eespere, Pärt Uusberg on kirjutanud Veldile teoseid. Ta on andnud suurel hulgal kammerkontserte nii kodu kui välismaal. Tema ansamblipartneriteks on olnud Ivari Ilja, Ralf Taal, Piia Paemurru, Mati Mikalai, Kai Ratassepp, Tatjana Lepnurm, Ulla Krigul, Aare-Paul Lattik, Ines Maidre, Jaak Lutsoja jpt. Samuti on Virgo Veldi osalenud popmuusika kontsertidel koos artistidega nagu Aanne Veski, Ivo Linna, Dave Benton, Koit Toome, Tanel Padar jpt. ning olnud pikaaegne saksofonimängija ansamblis 2QS. Aastatel 1999-2014 oli ta saksofonikvarteti Saxest liige ja kunstiline juht.

XIII Pühalepa muusikafestival toimub 2.-4. augustil 2024 Hiiumaal. Tegemist on ainukese festivaliga kogu maailmas, kus igal aastal Erkki-Sven Tüüri loomingut esitatakse. Festivali peamiseks kontserdikohaks on Pühalepa kirik, üks kontsert toimub Kärdla kirikus.
2024. aasta Pühalepa muusikafestivali pühendame helilooja Erkki-Sven Tüürile, kes tähistab sügisel oma 65. sünnipäeva.
 
Pühalepa muusikafestivali korraldamist toetavad Kultuuriministeerium, Eesti kultuurkapital, Hiiumaa vald, Liviko ja Selver. Festivali korraldaja on MTÜ Kerema Kultuurikoda.
 
Piletid 15/10 Piletilevist ja enne algust kohapealt.
 
Laajenna näköVähennä näkö
Tapahtuma Päivä / Aika Tapahtumapaikka Hinta  
XIII Pühalepa muusikafestival: Orel. Ulla Krigul ja Virgo Veldi Su 4.8.2024 13:00 Pühalepa kirik, Hiiumaa 11.50 - 16.50
Tapahtuma XIII Pühalepa muusikafestival: Orel. Ulla Krigul ja Virgo Veldi
Päivä / Aika Su 4.8.2024 13:00
Tapahtumapaikka Pühalepa kirik, Hiiumaa
Hinta 11.50 - 16.50
Hintatiedot
Täispilet 15 €
Õpilane / tudeng / pensionär 10 €
Grupisoodustus al 6 inimesest 10 €
 
Lastele vanuses kuni 7 eluaastat (k.a.) on sissepääs tasuta
 
Kestus 1 tund
Tapahtumapaikka
Pühalepa kirik
Suuremõisa küla Pühalepa vald Viro
Tapahtuman järjestäjä
Kerema Kultuurikoda MTÜ
Kerema küla Pühalepa vald Hiiumaa
5156329
kristel.peikel@gmail.com
Reg No: 80330258
Tapahtuma XIII Pühalepa muusikafestival: Orel. Ulla Krigul ja Virgo Veldi
Päivä / Aika Su 4.8.2024 13:00
Tapahtumapaikka Pühalepa kirik, Hiiumaa
Hinta 11.50 - 16.50
Muut päivät Samalta järjestäjältä Samassa paikassa
Osta lippu XIII Pühalepa muusikafestival avakontsert: Õhtu ilu. Ansambel Floridante ja Maria Listra XIII Pühalepa muusikafestival avakontsert: Õhtu ilu. Ansambel Floridante ja Maria Listra Pühalepa kirik, Hiiumaa
Osta lippu XIII Pühalepa muusikafestival: Tüür 65. Trio Poll-Varema-Poll XIII Pühalepa muusikafestival: Tüür 65. Trio Poll-Varema-Poll Kärdla kirik
Tuloksia ei löytynyt!
Loading...
Lataa uudelleen