logo
Valitse aikaväli
Etsi kartalta
Menu

Kai Kallastu (sopran), Andrus Kallastu (klaver)

La 19.10.2024 16:00
Pärnu Eliisabeti kirik
16.60 - 21.60
MUSICA SACRA
Sügis 2024
Põneva muusika kontserdisari
L 19.10.2024 kell 16.00
 
Kai Kallastu (sopran)
Andrus Kallastu (klaver)
Kavas Beethoven, Ives, Schubert
 
Kontserdil kõlavad Franz Schuberti Mignoni laulud, Beethoveni lauluring Kaugele armastatule ja valik laule Charles Ives'i loomingust.
 
Ameerika helilooja Charles Ives'i tuntakse eksperimentaalse modernistliku heliloojana, kelle loomingus kuuleb polütonaalsust, polürütmikat, klastreid, aleatoorikat ja mikrointervalle. Paljud Ives'i teosed jäid tema eluajal esitama, kuna need tundusid oma eksperimentaalsuses kaasaegsetele liialt radikaalsena. Pärast helilooja surma on tema ideed jõudnud aga laiemasse kasutusse ning Ives'i peetakse Ameerika 20. sajandi üheks olulisemaks heliloojaks.
 
Mignon, Johann Wolfgang von Goethe romaanidesse Wilhelm Meisteri õpiaastad ja Wilhelm Meisteri rännuaastad kirjutatud paljukannatanud kangelanna, on mitme Franz Schuberti laulu peategelaseks. Romantilise kammerlaulu ühe suurema meistri Schuberti Mignoni laulud on kirglikud ja samas nukralt helged.
 
Kaugele armastatule on Beethoveni ainus laulutsükkel. Laulutsükli aluseks olevad tekstid on temaatilises seoses ning kogu tsükkel on helilooja poolt läbi komponeeritud ja esitatakse katkestusteta. Kuigi kuus laulu ei moodusta algusest lõpu suunas kulgevat kronoloogilist narratiivi, nimetas Beethoven ise oma teost laulutsükliks. Esimese laulu teema ilmub kui kokkuvõte viimases laulus.
 
Sopran Kai Kallastu on esinenud kammerlaulja, suurvormisolisti ning muusikateatriartistina erinevates kollektiivides. Tema repertuaar hõlmab teoseid renessansist nüüdismuusikani ning ta on olnud mitmete heliloojate eksperimentaalsete vokaalteoste esmaesitaja. Intensiivne loominguline töö seob teda oma abikaasa helilooja ja dirigendi Andrus Kallastuga, kellega koos ta on esitanud kümneid vokaalkavu.
 
Helilooja ja dirigent Andrus Kallastu (1967) õppis Tallinna Konservatooriumis (praegune Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia) ning Sibeliuse Akadeemias ning tegutseb alates aastast 2000 vabakutselisena. Mitmed Kallastu teosed kõnelevad huvist muusika ja erinevate kunstiliikide ühendamise ning performance’i vastu. Kallastu huvi interpreedi ja projektide kunstilise juhina on seotud tihti muusikateatriga. Lisaks traditsioonilisele muusikateatritegevusele on tema eesmärgiks arendada muusikateatri spetsiifilisi valdkondi: müsteeriumilaadset kiriklikku kompositsiooni ning visualiseeritud kontserti.
 
Kontserdi kestus ca 1 tund. Hilinejaid kontserdile ei lubata.

Üksikpääse 15 eurot eelmüügis Piletilevis www.piletilevi.ee ja 20 eurot pool tundi enne kontserdi algust kohapeal (makse sularahas)
Perepääse 20 eurot eelmüügis Piletilevis www.piletilevi.ee ja 25 eurot (üks täiskasvanu ja alla 18-aastased lapsed) müügil pool tundi enne kontserdi algust kohapeal (makse sularahas)
Abonementpääse 60 eurot annab õiguse külastada sarja kõiki sügishooaja 2024 kontserte
Kontserdisarjaga liitub publikukoolitusprogramm õpilastele, info ooper@parnu.ee
 
Koostöös: Eesti Kultuurkapital, Pärnu linn, EELK Pärnu Eliisabeti kogudus, EELK Tartu Ülikooli-Jaani Kogudus, Pärnu Ooper
 
Laajenna näköVähennä näkö
Tapahtuma Päivä / Aika Tapahtumapaikka Hinta  
Kai Kallastu (sopran), Andrus Kallastu (klaver) La 19.10.2024 16:00 Pärnu Eliisabeti kirik 16.60 - 21.60
Tapahtuma Kai Kallastu (sopran), Andrus Kallastu (klaver)
Päivä / Aika La 19.10.2024 16:00
Tapahtumapaikka Pärnu Eliisabeti kirik
Hinta 16.60 - 21.60
Hintatiedot

Kontserdi kestus ca 1 tund. Hilinejaid kontserdile ei lubata.

Üksikpääse 15 eurot eelmüügis Piletilevis ja 20 eurot pool tundi enne kontserdi algust kohapeal (makse sularahas)

Perepääse 20 eurot eelmüügis Piletilevis ja 25 eurot (üks täiskasvanu ja alla 18-aastased lapsed) müügil pool tundi enne kontserdi algust kohapeal (makse sularahas)

Tapahtumapaikka
Tapahtuman järjestäjä
Pärnu ooperiselts MTÜ
Oja 134 Pärnu 80047 Pärnumaa
+372 58507452
ooper@parnu.ee
Reg No: 80116946
Tapahtuma Kai Kallastu (sopran), Andrus Kallastu (klaver)
Päivä / Aika La 19.10.2024 16:00
Tapahtumapaikka Pärnu Eliisabeti kirik
Hinta 16.60 - 21.60
Muut päivät Samalta järjestäjältä Samassa paikassa
Osta lippu Abonementpääse. Musica Sacra sügis 2024: Põneva muusika kontserdisari Abonementpääse. Musica Sacra sügis 2024: Põneva muusika kontserdisari - Pärnu Eliisabeti kirik
Osta lippu H.Viirakivi-hääl, flööt; K.Kallastu-sopran, L.Palu-flööt, A.Kallastu-klaver, G.Muruaga-kitarr, elektroonika H.Viirakivi-hääl, flööt; K.Kallastu-sopran, L.Palu-flööt, A.Kallastu-klaver, G.Muruaga-kitarr, elektroonika Pärnu Eliisabeti kirik
Osta lippu Kirill Lissijenko (klaver) Kirill Lissijenko (klaver) Pärnu Eliisabeti kirik
Osta lippu Leonora Palu (flööt), Ines Maidre (orel) Leonora Palu (flööt), Ines Maidre (orel) Pärnu Eliisabeti kirik
Tuloksia ei löytynyt!
Loading...
Lataa uudelleen