logo
Vali periood
Otsi kaardilt
Menüü

Sigur Rós

L 20.9.2025 20:00
Alexela Kontserdimaja, Tallinn
Piletite müük algab 15.10.2024 12:00

Sigur Rós annab tuleva aasta septembris Alexela Kontserdimajas kaks kontserti koos Tallinna Kammerorkestriga

Islandi eepilise post-rocki suurnimi Sigur Rós jõuab tuleva aasta septembris ainulaadse orkestrituuriga Eestisse. 19. ja 20. septembril 2025 annab üks kaasaegse muusikaloo hinnatumaid ja edukamaid gruppe kaks kordumatut kontserti Tallinnas Alexela Kontserdimajas, esitledes koos Tallinna Kammerorkestri laiendatud koosseisuga oma viimast stuudioalbumit „Átta“. 


Tegu on Sigur Rós’i orkestrituuri ainsate kontsertidega Baltikumis, millele tuleb Piletilevis müüki piiratud kogus pileteid. Piletimüük kontserdi korraldaja Shiftworksi ja Alexela Kontserdimaja klientidele ning Piletilevi uudiskirja saajatele algab kolmapäeval, 16. oktoobril kell 10. Avalik müük algab reedel, 18. oktoobril kell 10.

30 aastat tagasi Islandi pealinnas Reykjavikis alguse saanud Sigur Rós’i eeterlikus helikeeles kohtuvad ambientne elektroonika, nüüdismuusika ja post-rock kaunite meloodiatega ning laulja-kitarristi Jón „Jónsi“ Ϸór Birgissoni melanhoolse falsetiga, mis kõlab nii islandi kui ka väljamõeldud vonlenska keeles. 

Möödunud aastal ilmus pärast kümneaastast pausi grupi kaheksas täispikk stuudioalbum „Átta“, minimalistlik meistriteos, mis salvestati maksimalistlikult koos Londoni nüüdimuusika orkestriga koostöös produtsent Paul Corley’ga (Oneohtrix Point Never, Tim Hecker). See ühtaegu majesteetlik ja intiimne laulutsükkel rändab tuttava ja tundmatu, luksuslike keelpilli-kaskaadide ja vaikuse, ooperliku ekstaasi ja kibemagusate sisekaemuste, muinaskeele ja kliimamuutusest kantud sõnumite vahel.

Jónsi sõnul peegeldab Sigur Rós aegu, mil me neid kõige enam vajame. „Suhtume alati igasse oma albumisse nii, nagu see oleks meie viimane üllitis. Mõtleme alatasa kliimamuutusele ja hukatusele, ent kuigi maailm tundus seda albumit tehes üsna nukker paik, siis uskusime, et kus on pimedust, sinna saabub ükskord ikka valgus.“

Sigur Rós alustas tegutsemist 1994. aastal, paar päeva pärast Jónsi õe Sigurrosi (islandi k. „Võidu Roos“) sündi, kelle järgi ka bänd nime võttis. Rahvusvahelise tuntuse tõi neile 1999. aasta album „Ágætis byrjun“, mille fännide seas olid nii üleilma muusikapressi maitsekujundajad kui ka David Bowie ja Radiohead. Ühtlasi kinnistas see Jónsi tšellopoognaga mängitud ja reverbiga rõhutatud voolava kitarristiili ning vallandas auhinnasaju ning kulla- ja plaatina mõõtu müügid albumeile „( )“ (2002), „Takk“ (2005) ja „Með suð í eyrum við spilum endalaust“ (2008). Sigur Ros’i on kategoriseeritud küll post-rocki, ambienti, dream-popi ja shoegaze’i žanreisse, ent eeskätt loovad nad stiilide ülest, kaunist ja meisterlikku muusikat, mida on esitanud ka nüüdismuusika klassikust Kronos Quartet ning mis on kõlanud hittfilmides ja -seriaalides nagu „Vanilla Sky”, „Troonide mäng“ ja „Simpsonid“. 

Plaat-plaadilt ja kontsert-kontserdilt oma andeid üha meisterlikumalt realiseerinud bändi praegusse kooslusse kuulub lisaks Jónsile teisest asutajaliikmest bassist Georg “Goggi“ Hólm ja 1998. aastal liitunud multinstrumentalist Kjartan Sveinsson. 

Sigur Rós on Eestis seni esinenud vaid ühe korra, andes 2008. aastal unustamatu täismaja-kontserdi Rock Cafés. Seekord kuuleb maailma suurimatel lavadel karastunud artisti Alexela Kontserdimajas kahel kordumatul õhtul koos Tallinna Kammerorkestri (TKO) laiendatud 41-liikmelise koosseisuga.

Tallinna Kammerorkestri asutas 1993. aastal Tõnu Kaljuste. Rahvusvaheliselt tunnustatud ja Grammyga pärjatud kooslus on muuhulgas andnud plaadimärgi ECM alt välja terve aasta maailma edetabelite esikümnes püsinud Arvo Pärdi „Te Deumi“ salvestuse ning esinenud mainekatel muusikafestivalidel ja kontserdilavadel üle maailma.

Piletite eelmüük kontserdi korraldaja Shiftworksi ja Alexela Kontserdimaja klientidele ning Piletilevi uudiskirja saajatele algab kolmapäeval, 16. oktoobril kell 10. Avalik müük algab reedel, 18. oktoobril kell 10.

Sigur Rós teeb koostööd platvormiga PLUS1, kelle kaudu annetatakse iga müüdud pileti pealt 1 euro organisatsioonile War Child, mis aitab sõja tõttu kannatanud laste õiguste eest seista, neid kaitsta ja harida. 

Kontserdi korraldaja on Shiftworks OÜ
 
Näita rohkemNäita vähem
Üritus Kuupäev / Kell Toimumiskoht  
Sigur Rós L 20.9.2025 20:00 Alexela Kontserdimaja, Tallinn
Üritus Sigur Rós
Kuupäev / Kell L 20.9.2025 20:00
Toimumiskoht Alexela Kontserdimaja, Tallinn
Hinnainfo
Piletimüük kontserdi korraldaja Shiftworksi ja Alexela Kontserdimaja klientidele ning Piletilevi uudiskirja saajatele algab kolmapäeval, 16. oktoobril kell 10. Avalik müük algab reedel, 18. oktoobril kell 10.
 
19:00 Avatakse Kontserdimaja uksed ja kohvikud
20:00 Algab kontsert. Vaheaeg 30 minutit
Hilinejaid saali ei lubata! Vabandame!
22:30 Orienteeruv lõpp


ÜRITUSTE LISAINFO
• Sigur Rós teeb tuuri raames koostööd PLUS1 organisatsiooniga, toetamaks heategevusorganisatsiooni War Child, et   pakkuda kaitset ja seista laste õiguste eest sõjapiirkondades, k.a. Ukrainas. Igale kontserdipiletile lisandub 1-eurone annetus. Lisainfo: www.warchild.org.uk
• Vanusepiirangut ei ole
• Kehtiv pilet peab olema igal külastajal, ka sülelapsel.
• Hilinejaid saali ei lubata!
• Pildistamine/ filmimine ei ole lubatud
• Ratastoolis külastaja piletitellimus saata: info@piletilevi.ee
• I rõdu 1. ja 2. rea ning II rõdu 1. rea kohad on piiratud nähtavusega. Serval paikneb ohutuspiire
•Tellige kohvilaud ette: https://kontserdimaja.ee/telli-ette/

Ostes pileti, kohustun täitma toimumiskoha sisekorra eeskirju. Tutvu nendega siit.

Kõikide Alexela Kontserdimajas toimuvate sündmuste hinnad sisaldavad teenustasu 1.00€/ pilet, mis suunatakse ettevõtte keskkonnasäästlikusse arengusse.

Toimumiskoht
Alexela Kontserdimaja, Tallinn
Estonia pst. 9 Tallinn Põhja-Eesti Eesti
Ürituse korraldaja
Shiftworks OÜ
Telliskivi 60a Tallinn 10412 Harjumaa
+372 672 6608/ info@shiftworks.ee
reg.nr: 10844006
Üritus Sigur Rós
Kuupäev / Kell L 20.9.2025 20:00
Toimumiskoht Alexela Kontserdimaja, Tallinn
Samalt korraldajalt Samas toimumiskohas
Osta pilet Jeff Mills esitleb: Tomorrow Comes the Harvest Jeff Mills esitleb: Tomorrow Comes the Harvest Salme Kultuurikeskuse suur lava
Osta pilet Efterklang Efterklang Paavli Kultuurivabrik
Osta pilet Sigur Rós UusUusSigur Rós Alexela Kontserdimaja, Tallinn
Sinu otsing ei andnud tulemust.
Laadimine...
Lae uuesti