logo
Vali periood
Otsi kaardilt
Menüü

Sigrid Kuulmann (viiul), Piret Väinmaa (klaver)

L 12.10.2024 16:00
Pärnu Eliisabeti kirik
16.60 - 21.60
MUSICA SACRA
Sügis 2024
Põneva muusika kontserdisari
L 12.10.2024 kell 16.00
 
Sigrid Kuulmann (viiul)
Piret Väinmaa (klaver)
Kavas Mozart, Schönberg
 
Viiuldaja Sigrid Kuulmann ja pianist Piret Väinmaa toovad kuulajateni kontserdikava, mis on pühendatud Arnold Schönbergi 150. sünniaastapäevale. Kõlavad Wolfgang Amadeus Mozarti viiulile ja klaverile kirjutatud kaks variatsioonitsüklit K359 ja K360 ning Arnold Schönbergi Fantaasia op. 47 viiulile ja klaverile.

„Camerata Musica” on koosseis, mis loodi 2021. aastal eesmärgiga tuua publikuni eriilmelisi kammermuusikakavasid. „Camerata Musica” teeb koostööd erinevate artstdega. Kontserdid toimuvad Kultuurkapitali toetusel

SIGRID KUULMANNI paljude preemiate ja tunnustuste hulka kuuluvad ERSO ja ETV preemiad Eest Kontserdi poolt korraldatud interpreetde konkursil "Con Brio"(1999), laureaadititel Heino Elleri nimelisel rahvusvahelisel viiuldajate konkursil (2001) ning Neeme Järvi nimeline noore muusiku preemia Eduard Tubina teoste esitamise eest (2004).
Sigrid Kuulmann on astunud solistna üles Euroopas, Lähis-Idas ja Lõuna-Ameerikas, samut eest orkestrite ees (Eest Riiklik Sümfooniaorkester, Rahvusooper "Estonia" Sümfooniaorkester, "Vanemuise" teatri orkester, Tallinna Kammerorkester jt.) koos dirigentdega Nicholas Smith, Gregory Rose, Andrei Tšistjakov, Valeri Leontjev, Nikolai Aleksejev, Neeme Järvi, Jüri Alperten jpt. Sigrid Kuulmann on mitmete kaasaegsete ja virtuoossete teoste esmaesitaja Eests, nagu Lutosławski “Partta”, Berio “Sequenza VIII”, aga ka Bizet-Waxmani “Carmen-fantaasia”jpm. Ta oli Taavo Virkhausi dirigeerimisel tema II Viiulikontserdi esmaetekandjaks Eests aastal 2004. Eest Riikliku Sümfooniaorkestriga on S. Kuulmanni etekandes kõlanud Brahmsi, Mendelssohn-Bartholdy, Sibeliuse, Hatšaturjani, Tubina jpt. viiulikontserdid. S. Kuulmanni salvestatud Sibeliuse Viiulikontsert koos Eest Riikliku Sümfooniaorkestriga kuulub Eest Rahvusringhäälingu (ERR) arhiivi. Koostöös ERRi ja Estonian Record Productonsiga on valminud mitu CDd, sealhulgas sooloplaat Bachi, Paganini ja Ysaye teostest (2010) ning Tubina muusikast (2012).
Sigrid Kuulmann on õppinud Tallinna Muusikakeskkoolis, Eest Muusika-ja Teatriakadeemias ning täiendanud end lisaks Guildhalli Muusika- ja Teatrikoolis Londonis ja Robert Schumanni nimelises kõrgkoolis Düsseldorfs. Tema õpetajateks on olnud tunnustatud pedagoogid Tiiu Peäske, Jüri Gerretz, Yfrah Neaman ja Rosa Fain. 2014. a. kaitses doktorikraadi Eest Muusika- ja Teatriakadeemias, juhendajaks Mari Tampere. Käesoleval ajal õpetab Eest Muusikaja Teatriakadeemias. Sigrid Kuulmann mängib hinnalisel viiulil, mis on valmistatud Itaalia meistri Giovanni Floreno Guidante poolt aastal 1751, Bolognas.

PIRET VÄINMAA on esinenud solist ja kammermuusikuna Ameerika Ühendriikides, Hiinas, Inglismaal, Saksamaal, Soomes, Läts ja Eests ning solistna erinevate orkestrite ees. Piret Väinmaa on teinud koostööd viiuldaja Sigrid Kuulmanni, sopran Kädy Plaas-Kala, tšellist Aare Tammesalu, Tallinna Klaveriduoga ja puhkpillikvintetga "Estca". Alates 2002. a. esineb ta klaveriduos koos pianist Lauri Väinmaaga. Piret Väinmaa on 2002. aastal loodud Eest Klaveriorkestri asutajaliige. Alates 2021 esineb Piret Väinmaa kontsertdega kammermuusikakoosseisus „Camerata Musica” koos viiuldaja Sigrid Kuulmanni ja sopran Kädy Plaas-Kalaga. Käesoleval hooajal jätkub koostöö kavaga Mozart viiulisonaatdest.
Eelnevatel hooaegadel on Piret Väinmaa esinenud klaveriduos Lauri Väinmaaga Urmas Sisaski juubelifestvalil, kavas 30-osaline tsükkel kahele klaverile "Eest Rahvataevas", sarjas „Romantline klaver“ Peterburis Jaani kirikus, esitades Schubert, Brahmsi ja Massenet´ teoseid ja erinevates Eest saalides kavaga Massenet´, Mendelssohni ning Debussy muusikast klaveriduole. Piret Väinmaa on esinenud Eest Klaveriorkestri koosseisus New Yorgis, Varssavis ja Shanghais. Piret Väinmaa huvitub erinevate kunstde sünteesist, näiteks osales ta pianistna NO99 teatriprojekts "Pööriöö unenägu" Estonia kontserdisaalis ja Berliini Konzerthausis Saksamaal, töötades koos dirigent Olari Eltsi ning lavastajate Tiit Ojasoo ja Ene-Liis Semperiga.
Piret Väinmaa on kaitsnud doktorikraadi Eest Muusika- ja Teat - riakadeemias, uurides Eduard Tubina 2. klaverisonaat. Huvi helilooja loomingu vastu väljendub ka tema töös Eduard Tubina kogutud teoste väljaande kammersonaatde köite (nr XXIII) kaastoimetajana. Piret Väinmaa on avaldanud muusikaalaseid artkleid ja arvustusi kultuurilehes “SIRP” ning ajakirjas “Muusika” ja koostanud raadiosaateid „Klassikaraadiole“. Ta on Euroopa Kammermuusikaõpetajate Assotsiatsiooni juhatuse liige, Rahvusvahelise Eduard Tubina Ühingu juhatuse liige ja Eest Interpreetde Liidu liige. piretvainmaa.com
 
Kontserdi kestus ca 1 tund. Hilinejaid kontserdile ei lubata.

Üksikpääse 15 eurot eelmüügis Piletilevis www.piletilevi.ee ja 20 eurot pool tundi enne kontserdi algust kohapeal (makse sularahas)
Perepääse 20 eurot eelmüügis Piletilevis www.piletilevi.ee ja 25 eurot (üks täiskasvanu ja alla 18-aastased lapsed) müügil pool tundi enne kontserdi algust kohapeal (makse sularahas)
Abonementpääse 60 eurot annab õiguse külastada sarja kõiki sügishooaja 2024 kontserte
Kontserdisarjaga liitub publikukoolitusprogramm õpilastele, info ooper@parnu.ee
 
Koostöös: Eesti Kultuurkapital, Pärnu linn, EELK Pärnu Eliisabeti kogudus, EELK Tartu Ülikooli-Jaani Kogudus, Pärnu Ooper
Näita rohkemNäita vähem
Üritus Kuupäev / Kell Toimumiskoht Hind  
Sigrid Kuulmann (viiul), Piret Väinmaa (klaver) L 12.10.2024 16:00 Pärnu Eliisabeti kirik 16.60 - 21.60
Üritus Sigrid Kuulmann (viiul), Piret Väinmaa (klaver)
Kuupäev / Kell L 12.10.2024 16:00
Toimumiskoht Pärnu Eliisabeti kirik
Hind 16.60 - 21.60
Hinnainfo

Kontserdi kestus ca 1 tund. Hilinejaid kontserdile ei lubata.

Üksikpääse 15 eurot eelmüügis Piletilevis ja 20 eurot pool tundi enne kontserdi algust kohapeal (makse sularahas)

Perepääse 20 eurot eelmüügis Piletilevis ja 25 eurot (üks täiskasvanu ja alla 18-aastased lapsed) müügil pool tundi enne kontserdi algust kohapeal (makse sularahas)

Toimumiskoht
Ürituse korraldaja
Pärnu ooperiselts MTÜ
Oja 134 Pärnu 80047 Pärnumaa
+372 58507452
ooper@parnu.ee
reg.nr: 80116946
Üritus Sigrid Kuulmann (viiul), Piret Väinmaa (klaver)
Kuupäev / Kell L 12.10.2024 16:00
Toimumiskoht Pärnu Eliisabeti kirik
Hind 16.60 - 21.60
Teised kuupäevad Samalt korraldajalt Samas toimumiskohas
Osta pilet Abonementpääse. Musica Sacra sügis 2024: Põneva muusika kontserdisari Abonementpääse. Musica Sacra sügis 2024: Põneva muusika kontserdisari - Pärnu Eliisabeti kirik
Osta pilet H.Viirakivi-hääl, flööt; K.Kallastu-sopran, L.Palu-flööt, A.Kallastu-klaver, G.Muruaga-kitarr, elektroonika H.Viirakivi-hääl, flööt; K.Kallastu-sopran, L.Palu-flööt, A.Kallastu-klaver, G.Muruaga-kitarr, elektroonika Pärnu Eliisabeti kirik
Osta pilet Kirill Lissijenko (klaver) Kirill Lissijenko (klaver) Pärnu Eliisabeti kirik
Osta pilet Leonora Palu (flööt), Ines Maidre (orel) Leonora Palu (flööt), Ines Maidre (orel) Pärnu Eliisabeti kirik
Sinu otsing ei andnud tulemust.
Laadimine...
Lae uuesti