logo
Vali periood
Otsi kaardilt
Menüü

Raido Lill (viiekeelne vioola, laul), Sanna Mansikkaniemi (orel, viiul, laul)

L 16.11.2024 16:00
Pärnu Eliisabeti kirik
16.60 - 21.60
MUSICA SACRA
Sügis 2024
Põneva muusika kontserdisari
L 16.11.2024 kell 16.00
 
Raido Lill (viiekeelne vioola, laul)
Sanna Mansikkaniemi (orel, viiul, laul)
Kavas Raido Lill, Bull, Eller, Oskar Merikanto, Tessarini, pärimusmuusika
 
Kontserdikavas kõlab põhjamaade muusika: esitajate oma looming, Rootsi, Norra, Soome ja Eesti rahvusromantised teosed ning pärimusmuusika. Kavas on kesksel kohal eesti ja soome vaimulik rahvalaul, mida esitatakse orelil, klaveril, harmooniumil, kandlel, 5-keelsel vioolal, viiulitel, barokkviiulitel ja lauldes.
 
Ansambel Rokasahurit on alguse saanud Soomest, Tammela vallast, Mansikkaniemi perest, kui pereisa Kalle Mansikkaniemi, kes oli piirkonnas viiuldaja ja viiuliõpetaja, kasutas viiuliansamblite jaoks väljendit rokasahurit ehk eesti keeli poognasaagijad. Raido Lill on ansambliga seotud olnud alates 2019. aastast, kui ta osales selles seoses Helsinki Metropolitan Orchestra projektidega, õppides vahetusüliõpilasena Sibeliuse Muusikaakadeemia vahetusüliõpilaste programmis.
 
Rokasahurit mängib ja laulab laia repertuaari muusikat alates kõige varasematest rahvalauludest kuni kõige kaasaegsema elektroonilise muusikani. Ansambel on korduvalt osalenud Forssa tummfilmifestivalil, mille projektidest on Eestis sündinud jätkuprojektina tummfilmi “Jüri Rumm” linastus Pärnumaal Lähkma metsameeste majas koostöös Lähkma küla pillimeestega.
 
Raido Lill on Pärnu muusik ja muusikaõpetaja. Ta on lõpetanud Pärnu Muusikakooli, Georg Otsa nimelise Tallinna Muusikakooli ja Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia interpretatsiooni erialal. Tema olulisemaks saavutuseks on aastast 2009 Vabariiklik pillimängijate konkursilt III koht. Ta on interpreteerinud muusikat erinevatest ajastustest ja stiilidest nagu varabarokk kuni kaasaegse muusikani ning harrastab ka rahvamuusikat. Peale muusika mängimise ja laulmise on Raido aktiivne tantsuinimene, vallates pärimus- kui ka seltskonnatantse.
 
Sanna-Johanna Mansikkaniemi avatud meelega artist, kelle repertuaar ulatub varajasest muusikast tänapäevani. Tema instrumentide hulka kuuluvad laulmine (metsosopran), viiul, klaver, orel ja saag. Eriti südamelähedased on talle rahvamuusika ja Ladina-Ameerika muusika. Viimastel aastatel on ta ellu viinud mitmeid Latino missaprojekte koos kooride ja instrumentaalansamblitega Soome eri paigus. Ta on omandanud muusika magistrikraadi Sibeliuse Akadeemia kirikumuusika ja vokaalmuusikast. Lisaks on ta õppinud laulmist nt. Hollandis Utrechti konservatooriumis ja eraviisiliselt prof. Dorothy Irvingi juhtimisel Rootsis. Ta on õppinud Tallinnas Eesti Muusikaakadeemias koorijuhtimist ja barokkviiulit. Samuti on ta Helsingi ülikoolis uurinud Brasiilia koloniaalajastu muusikat. Tänapäeval töötab ta vabakutselise muusikuna, arranžeerija ja produtsendi ning Helsingi täiskasvanute kooli õpetaja- ja koorijuhina. Ta on esinenud vokaalsolistina mitmetes koorides, orkestrites ja ansamblites ning juhtinud mitmeid kunstiüleseid laste muusikaprojekte. Ta mängib viiulit Helsingi Metropolitan Orchestras dirigent Sasha Mäkilä juhtimisel ja veab omaenda rahvamuusika ansamblit Rokasahurit. 2017. aastal tuli esmaettekandele "Kointähtönen messu", mille koostas ja arranžeeris Mansikkaniemi soome rahvamuusika ainetel solistidele, koorile ja ansamblile.
 
Kontserdi kestus ca 1 tund. Hilinejaid kontserdile ei lubata.

Üksikpääse 15 eurot eelmüügis Piletilevis www.piletilevi.ee ja 20 eurot pool tundi enne kontserdi algust kohapeal (makse sularahas)
Perepääse 20 eurot eelmüügis Piletilevis www.piletilevi.ee ja 25 eurot (üks täiskasvanu ja alla 18-aastased lapsed) müügil pool tundi enne kontserdi algust kohapeal (makse sularahas)
Abonementpääse 60 eurot annab õiguse külastada sarja kõiki sügishooaja 2024 kontserte
Kontserdisarjaga liitub publikukoolitusprogramm õpilastele, info ooper@parnu.ee
 
Koostöös: Eesti Kultuurkapital, Pärnu linn, EELK Pärnu Eliisabeti kogudus, EELK Tartu Ülikooli-Jaani Kogudus, Pärnu Ooper
 
 
Näita rohkemNäita vähem
Üritus Kuupäev / Kell Toimumiskoht Hind  
Raido Lill (viiekeelne vioola, laul), Sanna Mansikkaniemi (orel, viiul, laul) L 16.11.2024 16:00 Pärnu Eliisabeti kirik 16.60 - 21.60
Üritus Raido Lill (viiekeelne vioola, laul), Sanna Mansikkaniemi (orel, viiul, laul)
Kuupäev / Kell L 16.11.2024 16:00
Toimumiskoht Pärnu Eliisabeti kirik
Hind 16.60 - 21.60
Hinnainfo

Kontserdi kestus ca 1 tund. Hilinejaid kontserdile ei lubata.

Üksikpääse 15 eurot eelmüügis Piletilevis ja 20 eurot pool tundi enne kontserdi algust kohapeal (makse sularahas)

Perepääse 20 eurot eelmüügis Piletilevis ja 25 eurot (üks täiskasvanu ja alla 18-aastased lapsed) müügil pool tundi enne kontserdi algust kohapeal (makse sularahas)

Toimumiskoht
Ürituse korraldaja
Pärnu ooperiselts MTÜ
Oja 134 Pärnu 80047 Pärnumaa
+372 58507452
ooper@parnu.ee
reg.nr: 80116946
Üritus Raido Lill (viiekeelne vioola, laul), Sanna Mansikkaniemi (orel, viiul, laul)
Kuupäev / Kell L 16.11.2024 16:00
Toimumiskoht Pärnu Eliisabeti kirik
Hind 16.60 - 21.60
Teised kuupäevad Samalt korraldajalt Samas toimumiskohas
Osta pilet Abonementpääse. Musica Sacra sügis 2024: Põneva muusika kontserdisari Abonementpääse. Musica Sacra sügis 2024: Põneva muusika kontserdisari - Pärnu Eliisabeti kirik
Osta pilet H.Viirakivi-hääl, flööt; K.Kallastu-sopran, L.Palu-flööt, A.Kallastu-klaver, G.Muruaga-kitarr, elektroonika H.Viirakivi-hääl, flööt; K.Kallastu-sopran, L.Palu-flööt, A.Kallastu-klaver, G.Muruaga-kitarr, elektroonika Pärnu Eliisabeti kirik
Osta pilet Kirill Lissijenko (klaver) Kirill Lissijenko (klaver) Pärnu Eliisabeti kirik
Osta pilet Leonora Palu (flööt), Ines Maidre (orel) Leonora Palu (flööt), Ines Maidre (orel) Pärnu Eliisabeti kirik
Sinu otsing ei andnud tulemust.
Laadimine...
Lae uuesti