logo
Vali periood
Otsi kaardilt
Menüü

2 Grammy koori. Helsingi Kammerkoor & Eesti Filharmoonia Kammerkoor

R 25.10.2024 18:00
Viljandi Baptistikirik
16.50 - 101.50

2 Grammy koori

Helsingi Kammerkoor

Eesti Filharmoonia Kammerkoor

25. oktoober kell 18 Viljandi Baptistikirik

Dirigent Nils Schweckendiek

Anton Bruckner (1824–1896)
Motetid „Os justi“, „Christus factus est“, „Ave Maria“
 

Arnold Schönberg (1874–1951)
„Herzlieblich Lieb, durch Scheiden“, „Schein uns, du liebe Sonne“, „Dreimal tausend Jahre“,

„De profundis“


Frank Martin (1890–1974)

Missa a cappella topeltkoorile

Esmakordselt saavad laval kokku kaks rahvusvaheliselt tunnustatud Põhjamaade koori Helsingi Kammerkoor ja Eesti Filharmoonia Kammerkoor, keda on pärjatud Grammy auhindadega. Ühiselt tähistatakse pidulike kontsertidega nii Eestis kui Soomes kolme helilooja – Bruckneri, Schönbergi ja Martini – tähtpäevi särava kooriklassikaga, mis vajab esitamisel filigraanset meisterlikkust ning vokaalset küpsust ja sära.

Kontserdi avavad Anton Bruckneri suursugused motetid, millega tähistatakse romantismiajastu ühe väljapaistvama Austria helilooja 200. sünniaastapäeva. Muusikaajalugu kujundanud Saksa helilooja Arnold Schönbergi sünnist möödub sel aastal 150 aastat. Ettekandele tulevate kooriteost hulgas on sel puhul kavas ka tema viimane lõpetatud teos, sügavalt läbitunnetatud „Psalm 130“ (De profundis). Kontserdi lõpetab särav „Missa topeltkoorile“, millega mälestatakse 50 aasta möödumist Šveitsi ühe tuntuma helilooja Frank Martini surmast. Meie aja ühe mõjusama missamuusikaga saab tervikuks suurejooneline kahe koori gala.

Rahvusvahelistel lavadel tuntud professionaalse Helsingi Kammerkoori repertuaar ulatub keskajast nüüdismuusikani, kus kesksel kohal on uudisteosed, mida salvestatakse mainekatele plaadifirmadele BIS Records, Alba Records, Toccata Classics ja ICSM Records. Koori kunstiline juht on Nils Schweckendiek, kellega koos võideti 2024. aastal Grammy auhind parima kooriesituse kategoorias plaadiga „Kaija Saariaho: Reconnaissance“. Schweckendiek on pühendunud meie aja muusika esitamisele ning teinud ligi 100 esiettekannet. Ta on Sibeliuse Akadeemia kooridirigeerimise professor ja Helsingi Muusikakeskuse koori kunstiline juht ning külalisdirigendina juhatanud paljudes Euroopa riikides, aga ka USAs ja Hiinas. Eesti Filharmoonia Kammerkoori ees on ta esmakordselt.
helsinkichamberchoir.fi/en

Eesti Filharmoonia Kammerkoor on kujunenud üheks tuntumaks Eesti muusikakollektiiviks maailmas. Kahe Grammy ja maineka Gramophone’i auhinnaga pärjatud koori on kutsutud esinema paljudesse kuulsatesse kontserdipaikadesse kogu maailmas, nagu BBC Proms, Sydney Ooperimaja, Viini Kontserdimaja, Carnegie Hall, Los Angelese Walt Disney nimeline kontserdimaja jpt. Koori on juhatanud väljapaistvad dirigendid, sh Claudio Abbado, sir Simon Rattle, Helmuth Rilling, Eric Ericson, Neeme Järvi, Paavo Järvi, Lars Ulrik Mortensen, Marc Minkowski, Gustavo Dudamel jt.
epcc.ee


 

Näita rohkemNäita vähem
Üritus Kuupäev / Kell Toimumiskoht Hind  
2 Grammy koori. Helsingi Kammerkoor & Eesti Filharmoonia Kammerkoor R 25.10.2024 18:00 Viljandi Baptistikirik 16.50 - 101.50
Üritus 2 Grammy koori. Helsingi Kammerkoor & Eesti Filharmoonia Kammerkoor
Kuupäev / Kell R 25.10.2024 18:00
Toimumiskoht Viljandi Baptistikirik
Hind 16.50 - 101.50
Hinnainfo
Täispilet 20 €
Sooduspilet 15 € (õpilased/üliõpilased/pensionärid)
Pilet kahele 35 €
Pilet neljale 70 €
Toetajapilet 100 € (sisaldab broneeritud istekohta, kava ja kingitust)
Toimumiskoht
Viljandi Baptistikirik
A. Maramaa pst 1A Viljandi Lõuna-Eesti Eesti
Ürituse korraldaja
Eesti Filharmoonia Kammerkoor
Toompuiestee 20 Tallinn 10149 Harjumaa
6609604
epcc@epcc.ee
reg.nr: 90012933
Üritus 2 Grammy koori. Helsingi Kammerkoor & Eesti Filharmoonia Kammerkoor
Kuupäev / Kell R 25.10.2024 18:00
Toimumiskoht Viljandi Baptistikirik
Hind 16.50 - 101.50
Samalt korraldajalt Samas toimumiskohas
Osta pilet Pärt & Händel Pärt & Händel Tartu Pauluse kirik
Osta pilet 2 Grammy koori. Helsingi Kammerkoor & Eesti Filharmoonia Kammerkoor 2 Grammy koori. Helsingi Kammerkoor & Eesti Filharmoonia Kammerkoor Jaani kirik, Tallinn
Osta pilet Katharsis. Rhodos-Reval UusUusKatharsis. Rhodos-Reval Niguliste kirik
Sinu otsing ei andnud tulemust.
Laadimine...
Lae uuesti