logo
Vali periood
Otsi kaardilt
Menüü

Aleksei Aigi - Les Cordes Sensibles

R 15.11.2024 19:00
Jaani kirik, Tallinn
21.60 - 26.60

15. novembril kell 19:00 Jaani Kirikus (Tallinn) esitleb Aleksei Aigui oma uut projekti Les Cordes Sensibles.  
See on Aigui esimene esinemine Eestis kammerkontserdi formaadis, kus ta ühendab oma improvisatsioonilise viiuli klassikaliste instrumentidega. Koostöös Eesti muusikutega liigub programm edasi Riiga, kus seda esitatakse pärast Tallinna esmaesitust.

Projekt Les Cordes Sensibles on kammeransambel, kus Aigui viiulist saab keskne element, mis lisab traditsioonilisele keelpillikvartetile improvisatsioonilise vabaduse. Kavas on nii uued teosed kui ka Aigui filmidele ja teatrile kirjutatud muusika ümbertöötatud osad.  
Aigui heliloomingut võib kuulda Valeri Todorovski filmis "Kurtide maa" ja Hirokazu Kore-eda filmis "Tõde". Tema koostöö režissöör Raoul Peckiga on pälvinud mitmeid auhindu – film "I Am Not Your Negro" nomineeriti Oscari auhinnale ning pälvis BAFTA ja Césari auhinnad. 2024. aastal tunnustati Cannes'i filmifestivalil Pecki filmi "Ernest Cole. Lost and Found", mille muusika on kirjutanud Aigi, parima dokumentaalfilmi auhinnaga.  
Aigui räägib elevusega oma eelseisvast koostööst:  
Aleksei Aigui: "Ootan ärevusega oma esimesi kontserte Tallinnas ja Riias. Nüüd tuleb end ja oma muusikaprojekte justkui uuesti kokku panna. Mitme variandi vahel valisime koos korraldajatega minu uue projekti Les Cordes Sensibles. See on huvitav koostöö klassikaliste muusikutega, kellega tuleb lühikese ajaga leida ühised kokkupuutepunktid ja koordineerida „kirjutatut” ja „improviseeritut”. Ootan kohtumist noorte Eesti muusikutega, kellega loome uue programmi. Loodan, et see pakub huvi nii mulle, neile kui ka publikule."  
Tallinna kontsert saab olema eriline hetk ka helilooja enda jaoks. Ta meenutab oma esimest esinemist Tallinnas mõned aastad tagasi koos teatri SAMI-ga, kuid tunnistab, et tõelist soolokontserti tal siin veel olnud pole. Aigi jaoks on see võimalus avada publikule mitte ainult muusikat, vaid ka selle loomise protsessi.  
Tallinna ja Riia publik saab tunnistajaks sellele, kuidas klassikaline struktuur kohtub elava improvisatsiooniga, muutes kontserdi muusikute dünaamiliseks koostööks. Need kontserdid tõotavad saada sündmuseks mitte ainult kaasaegse klassikalise ja filmimuusika austajatele, vaid ka kõigile, kes hindavad julgeid muusikalisi eksperimente.

Kuupäev ja kellaaeg: 15. november 2024, kell 19:00  
Koht: Jaani Kirik, Tallinn  

Näita rohkemNäita vähem
Üritus Kuupäev / Kell Toimumiskoht Hind  
Aleksei Aigi - Les Cordes Sensibles R 15.11.2024 19:00 Jaani kirik, Tallinn 21.60 - 26.60
Üritus Aleksei Aigi - Les Cordes Sensibles
Kuupäev / Kell R 15.11.2024 19:00
Toimumiskoht Jaani kirik, Tallinn
Hind 21.60 - 26.60
Hinnainfo

Eary bird (kuni 15.10) 25 €

Tavapilet al 16.oktoober 30 €

Sooduspilet (tudengid ja pensionärid) 20 €

Toimumiskoht
Jaani kirik, Tallinn
Vabaduse väljak 1 Tallinn Põhja-Eesti Eesti
Ürituse korraldaja
EluLava OÜ
Õismäe tee 39-1 Tallinn 13514 Harjumaa
+372 58033641
info@snami.net
reg.nr: 16893885
Üritus Aleksei Aigi - Les Cordes Sensibles
Kuupäev / Kell R 15.11.2024 19:00
Toimumiskoht Jaani kirik, Tallinn
Hind 21.60 - 26.60
Samas toimumiskohas
Osta pilet Festival Credo. Eesti Missa Festival Credo. Eesti Missa Jaani kirik, Tallinn
Osta pilet 2 Grammy koori. Helsingi Kammerkoor & Eesti Filharmoonia Kammerkoor 2 Grammy koori. Helsingi Kammerkoor & Eesti Filharmoonia Kammerkoor Jaani kirik, Tallinn
Osta pilet Hingedepäeva Kontsert Tallinna Jaani Kirikus Hingedepäeva Kontsert Tallinna Jaani Kirikus Jaani kirik, Tallinn
Osta pilet Klaaspärlimäng 2024 esitleb: Hingedepäeva kontsert. Reekviem Klaaspärlimäng 2024 esitleb: Hingedepäeva kontsert. Reekviem Jaani kirik, Tallinn
Sinu otsing ei andnud tulemust.
Laadimine...
Lae uuesti