logo
Select period
Search from map
Menu

Maailma Maaliini kunstiretk: avasta põnevat ääremaad!

Fr 26/07/2024 19:00
Algus ja lõpp: Valga raudteejaam
14.00 - 24.00
Maailma Maaliini kunstiretk: avasta põnevat ääremaad!
 
Tule suvisesse Lõuna-Eestisse erilisele kunstiretkele ja avasta, missugune on elu ääremaal!
 
Maailma Maaliin on Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 kavva kuuluv teistmoodi kunstiprogramm, mis viib publiku eribussiga Lõuna-Eesti ääremaad avastama. 3,5-tunnine ringreis algab piirilinn Valgast, liigub edasi Ähijärvele ja Harglasse ning toob lõpuks kunstisõbrad tagasi Valga raudteejaama.

Bussisõit kui kunstielamus
Läti etenduskunstnik Laima Jaunzema on kujundanud nii bussi sisemuse kui ka seal veedetava aja, et bussis oldud aeg poleks vaid vahemaa ületamine, vaid omaette elamus. Laima uurib oma teosega, mida on vaja, et üks ruum ja seltskond inimesi muutuks koduks või koduseks ning kas see on mingilgi määral saavutatav vaid mõne koosveedetud tunniga. Lisaks pakub buss publikule puhkeruumi ja -aega, kuhu tagasi pöörduda pärast ääremaadel seiklemist. Aga mis peamine – see buss ei ole pelgalt buss, vaid Maailma Maaliini kunstiprogrammis ka üks peamine lugude jutustaja.

Ähijärve – koge kodutunnet putuka või linnuna
Jane Remmi ruumiinstallatsioon Ähijärvel, Karula rahvuspargis, kutsub avastama, mida peavad koduks mitte-inimestest olendid  – linnud, putukad, kalad. Näitus pakub külalistele võimalust pugeda inim-mõõtmelistesse pesadesse ja urgudesse ning tunnetada, milline võib paista elu näiteks linnule või ämblikule.

Hargla – inimeseksolemise üleloomulikud juhtumid
Ameerikast pärit kunstniku Patrick Tubin McGinley heliinstallatsioon toob publiku Hargla Maakultuurimajja, kuhu vaid selleks hetkeks avanevad portaalid reaalsusesse, pakkudes meie meeltele pilguheite Koikküla suridele, Ghana sipelgatesse peitunud esivanemate hingedele, roma vanaema lugudele, Sri Lanka vaimudega suhtlemisele ning Kuuba mustadele ravitsejatele. Kõik lood on kogutud Lõuna-Eesti inimestelt nende endi emakeeltes.

Valga – linn, kus keegi elada ei taha?
Barbara Lehtna ruumiinstallatsioon uurib, kuidas elada linnas, mille kohta statistika ütleb, et seal ei taheta elada? Kuidas unistada homsest, kui tänane tundub küllaltki tume? Teos on inspireeritud kunstniku pikaaegsest kogemusest Valgaga ja küsimusest, kuidas olla õnnelik sellises näiliselt suvalises keskkonnas nagu seda on üks keskmine Eesti “provintsilinn”.
 
Mõnus äärepealne kogemus
See teistmoodi kunstiretk viib mänguliselt avastama, kuidas paistab elu siis, kui astuda kõrvale tavalistelt radadelt. Ekskursioon kutsub uurima, kogema ja mõtlema inimeseks olemise ääremaade üle – kes me oleme loomadena, kui kirju on inimeste endi liik ning kuidas otsime ja leiame end teiste inimeste seas.

Marsruut: Valga–Ähijärve–Hargla–Valga.

Kunstnikud: Jane Remm, Patrick McGinley, Barbara Lehtna, Laima Jaunzema
Kunstiline juht: Helena Krinal
Lähteidee autor: Nastja Pertšjonok
 
Lisainfo: www.maaliin.ee

Praktiline info:
  • Ekskursioon toimub nii siseruumides kui õues – riietu vastavalt ilmale ja jälgi ilmateadet. Vali mugavad jalanõud ja rõivad.
  • Kohapeal on võimalik osta kerget kehakinnitust (sularaha). Kaasa võib võtta ka oma söögi- ja joogipoolist. 
  • Võta kaasa oma termos või joogipudel, mida saab retke vältel kenasti täita.
  • Bussis on olemas konditsioneer, tualett ning tualeti kasutamise võimalus on kõikides peatuspunktides (Valga, Ähijärve, Hargla).
  • Programm on sobilik kõigile kunsti- ja avastamishuvilistele täiskasvanutele ning lastele. Väikelaste puhul eeldusel, et vanemad neid kogemuse vältel toetavad, vajadusel täiendavalt selgitavad jne. Küsimuste korral, võta julgelt meiega ühendust: info@maaliin.ee 

Show moreShow less
Event Date / Time Venue Price  
Maailma Maaliini kunstiretk: avasta põnevat ääremaad! Fr 26/07/2024 19:00 Algus ja lõpp: Valga raudteejaam 14.00 - 24.00
Event Maailma Maaliini kunstiretk: avasta põnevat ääremaad!
Date / Time Fr 26/07/2024 19:00
Venue Algus ja lõpp: Valga raudteejaam
Price 14.00 - 24.00
Price information
Täispilet 24 €
Laps vanuses 3-17a (k.a) 14 €
Grupisoodustus alates 4+ piletit 16 €/pilet
 
Algus- ja lõpp-punkt: Valga Raudteejaam
 
Kuna ekskursioon toimub nii sees kui väljas, riietu vastavalt ilmale. Vali jalanõud, mis on mugavad erinevatel maastikel. 
Ekskursioon kestab 3,5 tundi ja ekskursiooni ajal on võimalus soetada kerget kehakinnitust.
 
Kunsti- ja seiklushimulistele täiskasvanutele ja lastele alates 10 aastast.
Ekskursioon sobib ka noorematele lastele, aga nad vajavad kogemisel rohkem vanema tuge.
Venue
Valga raudteejaam
Jaama puiestee 12 Valga Estonia
Promoter
Rahvusvaheline Maja MTÜ
Narva mnt 9 Tartu 51013 Tartumaa
51 32 891
info@maaliin.ee
Reg. no: 80332868
Event Maailma Maaliini kunstiretk: avasta põnevat ääremaad!
Date / Time Fr 26/07/2024 19:00
Venue Algus ja lõpp: Valga raudteejaam
Price 14.00 - 24.00
Other dates Same promoter Same venue
Buy ticket Maailma Maaliini kunstiretk: avasta põnevat ääremaad! Maailma Maaliini kunstiretk: avasta põnevat ääremaad! Algus ja lõpp: Valga raudteejaam
Buy ticket Maailma Maaliini kunstiretk: avasta põnevat ääremaad! NewNewMaailma Maaliini kunstiretk: avasta põnevat ääremaad! Algus ja lõpp: Valga raudteejaam
Buy ticket IN ENGLISH: Route Diverse Art Tour: Explore the Periphery! IN ENGLISH: Route Diverse Art Tour: Explore the Periphery! Start and end: Valga Railway Station
Buy ticket Maailma Maaliini kunstiretk: avasta põnevat ääremaad! Maailma Maaliini kunstiretk: avasta põnevat ääremaad! Algus ja lõpp: Valga raudteejaam
No results have been found for your request.
Loading...
Reload